HAKLARINI BİLEN ÇOCUKLARLA GÜÇLÜ GELECEĞE EL ELE

haklarini-bilen-cocuklarla-guclu-gelecege-el-ele

''Haklarını Bilen Çocuklarla Güçlü Geleceğe El Ele'' çalışmaları Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile Şırnak ve İstanbul illerinde uygulanmıştır.

04.05.2018 - 07.05.2018 tarihleri arasında Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde proje toplantısı gerçekleştirilerek Koç İlkokulu ve Dicle İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerine çocuk hakları, şiddetle mücadele, ayrımcılıkla mücadele, cinsel sömürü ve istismar temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Şırnak ilinde proje çalışmalarına; Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Zeynep TURAN, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent DAYANAN, Silopi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan OSMANOĞLU, Öğr. Gör. Sevcan BAYRAK, Öğr. Gör. Talha BAYIR, Koç İlkokulu Müdürü Nurettin KADEN, Dicle İlkokulu Müdürü Ali BİLGİN ve sınıf öğretmenleri katılım sağladılar.

09.05.2018 - 11.05.2018 tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesinde Prof. Dr. Nilgün SARP danışmanlığında proje toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, dezavantajlı bölgede proje üretmenin, farklı kurumlar arası işbirliği oluşturmanın ve aktif bireyleri desteklemenin önemine değinildi. Bu doğrultuda Neslihan'ın Bahçesi Anaokulu öğretmenlerine çocuk hakları, cinsel sömürü ve istismar temalı farkındalık oluşturulup çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İstanbul ili çalışmalarına; Proje Yürütücüsü Zeynep TURAN, Proje Danışmanı Prof. Dr. Nilgün SARP, Doç. Dr. Filiz SHİNE EDİZER, Öğr. Gör. Neşe ŞEKERCİ, Öğr. Gör. Sevcan BAYRAK, Öğr. Gör. Talha BAYIR, Ar. Gör. Begüm GAMİŞ ve öğrenciler katılım sağladılar.

Projenin ulusal çalışmaları tamamlandıktan sonra uluslararası ağ, işbirliği ve ortaklık girişimleri oluşturmak ve katılmak için Finlandiya ülkesine eğitim gezisi düzenlenecektir.

Proje Danışmanı Prof. Dr. Nilgün SARP ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Zeynep TURAN gözetiminde ulusal ve uluslararası alanda toplantı, seminer, atölye çalışmaları, savunuculuk çalışmaları, eğitim ziyaretleri gerçekleştirilecektir.

          

14.05.2018 |  Silopi Meslek Yüksekokulu